Flera gladiatorer använder en Waber och pressurbollar för att förbättra sin rörlighet i ryggen och mjuka upp stela muskler efter hård träning.

Under årets TV-inspelning var WabeNation och Jonas Nordström inbjuden till Sundsvall för att visa hur en Waber kan användas för att öka rörligheten i ryggraden. Syftet var att bli ännu bättre på egenbehandling och att därmed skapa ännu bättre förutsättningar för att klara av de påfrestningar som gladiatorernas kroppar får utstå under inspelningarna.

Nedan håller Jonas Nordström på att mixtra lite med sin presentation av Wabern medan gladiatorn Ako ”Toro” Rahim stretchar ut efter dagens ansträngningar.

jonas ws

Med en hel del muskelmassa bakom trycket får den duktige crossfittaren och nya gladiatorn Timmy ”Ymer” Thenströms biceps en rejäl omgång av Ako ”Toro” Rahim och Peter ”Pansar” Blahá.

Armpress ako pansar

Sandra ”Storm” Elfast (legendariska rugbyspelare) och Cecilia ”Amazon” Benjaminsson använder Wabern och en pressurboll för att får den viktiga höftböjaren (psoas) att slappna av.

Storm psoaspress

Gladiatorn Marcus ”Herkules” Olausson får sina lats utryckta av sin kollega Amazon (hon trycker in två pressurbollar i latsen).

olausson latspress

Aldrig Vila (bra kosttillskot) gladiatorn Mikael ”Prime” Hollstens biceps hade fått utstå en hel del med ryck och annat…kan leda till muskelmigrän 🙁 Med hård massage, ”flossing” och konstant bolltryck kan dock vätskan i vävnaden börja röra på sig (skapar mer utrymme för muskelfibrer när bindvävnanden mjukas upp…som för övrigt har 10 gånger så många smärtreceptorer som muskelfibrer har).

Hoffsten biceps

Herkules leker!

Olausson 2 ögon

Och ytterligare en som har missförstått hur man använder Wabern och bollarna!

Ako playing around

För att kunna träna hårdare, återhämta snabbare och ta ännu mer ansvar för sin egen hälsa, börjar olika foamrollers och pressurverktyg nu bli standard för många elitidrottsmän 🙂 mycket glädjande!

waber toro

Lite feedback från den grymma kitesurfaren och gladiatorn Virena ”Spider” Andersson.

virena