WabeNation på träningsresa med Alexandra Bring, Ida Warg och Ako Rahim – eliten inser att rörlighet och återhämtning är en viktig del av hård träning!

I oktober var WabeNations Jonas Nordström med som coach och föreläsare på Profitness resa med Alexandra Bring, Ida Warg och Ako Rahim till Marbella. Under två veckor körde vi crossfit inspirerad träning med totalt 50 deltagare från hela Sverige.
Med sig på resan hade Jonas naturligtvis Wabers och pressurbollar. Med hjälp av dessa har WabeNation konstruerat finurliga rörlighetsövningar för att sträcka ut bröstryggen, nacken, höfter och i stort sett hela kroppen!

mikes alla

Några roliga, svettiga och tuffa pass på hinderbanan.

mikes 3

Backintervaller i soluppgången!

morning stretch

Flera olika beachpass!

tävlingen beach

Och för att kunna träna 10 pass på en vecka behövde vi såklart köra WabeMobility för att kunna bli rörligare, återhämta snabbare och ”rehabba” skador. Nedan pressar Ida ut stelheter i axlarna på Alexandra (samtidigt som Alexandra har en Waber under bröstryggen).

ida warg och alexandra

Pressur och stretching av höften.

 

jonas strecth höft

För att kunna göra pushups med mera behöver handleden vara med i matchen (Nicole hade en skada från barndomen).

lina nicole handled 2

Men med lite drag, slit och bindvävsmassage på de rätta ställena går det mesta att fixa 🙂

lina nicole handled 1

Under återhämtningsdagen hann vi även med en Wabing klass (som inkluderar WabeMobility med pressur och stretching samt WabeRecovery som innefattar två olika avslappningsmetoder…bla TRE).

wabing klass

För att optimera ens prestation (såväl i idrotten som livet) körde vi även en kväll med målprogrammering (WabePerformance).

jonas mental träning 2

Å lite djupare in i avslappningens värld.

jonas mental träning 6

Alla blev till slut mer eller mindre experter på att ”tortera” varandra och därmed också kunna hjälpa varandra vid olika problem. Här en skön knäpress in i vaden!
knäpress cf marbella Den kära bollen som man kan göra så mycket med!

IMG_9474

Och såklart en bild på Trainer Seb när Ako, Seb och Jonas leker i vattnet.

seb i poolen

Ett stort tack till alla deltagare, Profitness Camps och alla tränarna!

beachen ida jonas alex ako